Wednesday, January 21, 2009

Ivar Raig: valitsuses puudub majandusalane kompetents

Akadeemia Nord majanduspoliitika professor Ivar Raigi sõnul ei saa praeguse majanduskriisi valguses kuidagi mööda vaadata valitsusest, kus puudub majandusalane kompetents.
"Kui me teame, et praeguses valitsuses ei ole ühtegi ministrit, kel oleks majandusharidus, siis ei saa valitsusest mööda vaadata. Kui me ütleme, et laske edasi vanaviisi, siis see kompetents ei jõuagi valitsusse," sõnas Raig saates "Foorum", kus arutleti selle üle, kas Eesti vajab kriisiplaani.

Raigi sõnul on Eestil vaja vähemalt kolme kriisipaketti. Esiteks on tema sõnul vaja välja töötada meetmed, kuidas aidata neid inimesi, kes on sattunud hätta. Teiseks on vaja ettevõtluse toetamise ja reaalmajanduse stimuleerimise paketti ning kolmandaks Eesti riigi valitsemise muutmise paketti.

"Meie poliitika on täielikus tupikus. Nüüd on vaja valida teine tee," märkis ta.

Raig on veendumusel et riik peab küll kokku hoidma, kuid samas kulutama. Sama meelt oli ka saates osalenud Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi direktor Eerik Terk, kes soovitab Eestil eurorahasid kasutada infrastruktuuride arendamisel, et tööhõivet hoida. Mõlemad mehed toonitasid ka riikliku ümberõppe senisest efektiivsema korraldamise vajadust.

Majandusekspert Raivo Vare leidis, et 8 miljardi kärpimine tänavusest eelarvest on igati teostatav, kui selleks on olemas tahe. Priit Luts

http://uudised.err.ee/index.php?06151924

No comments:

Post a Comment